Het verkopen en kopen van een woning
Wanneer u in een eigen woning woont en die graag wil verkopen om in een andere wijk van dezelfde stad te gaan wonen, dan zou u dat zelf kunnen regelen. Op de eerste plaats kan wel gezegd worden dat het verkopen van een woning op de dag van vandaag veel eenvoudiger is, dan het kopen van een woning. Er zijn veel te weinig woningen die verkocht worden, dus het kopen van een nieuwe woning zal niet gemakkelijk zijn. Wanneer u uw woning te koop aanbiedt, zullen er veel biedingen binnenkomen. Er zal vaak over de vraagprijs heen worden geboden. Maar u kunt zich afvragen wat het beste bod is dat wordt uitgebracht. Omdat u dat zelf niet kunt inschatten, is het verstandig om samen te werken met een makelaar. U kunt een makelaar nemen die de bestaande woning zal verkopen en de nieuwe voor u zal kopen.

Het kiezen van een makelaar
Wanneer u gebruik wil maken van een makelaar is het verstandig om er een te nemen die ook uit dezelfde stad komt. Hij of zij weet wat de woningen er momenteel opleveren en wat een redelijke vraagprijs is voor uw nieuwe woning. Neem er een die aangesloten is bij de NVM. Dan weet u zeker dat de makelaar, die u heeft gekozen, er alles aan zal doen om aan uw wensen tegemoet te komen. Kijk ook wat de makelaar kost. Een makelaar heeft het momenteel erg druk, omdat er veel mensen een woning willen hebben en het aanbod klein is. Tijdens het eerste gesprek zal de makelaar van u willen weten wat u voor uw huidige woning minimaal wil hebben en waar u wil gaan wonen. Ook wil hij weten wat de wensen zijn voor de nieuwe woning. Wanneer hij of zij dat weet, kan men aan de slag gaan om eerst uw woning te verkopen. Komt er een goed bod, dan kan de makelaar u aanraden om voor dat bedrag de woning te verkopen. Wanneer de woning is verkocht en de papieren zijn afgewerkt bij de notaris kan er naar de nieuwe woning worden gezocht .

De makelaar zal naar de nieuwe woning zoeken
Wanneer er een woning is gevonden, die praktisch aan al u wensen voldoet, wordt dat aan u doorgeven. Omdat u graag in die omgeving wil wonen, wilt u de woning bezichtigen. De makelaar zal een afspraak maken. Tijdens de bezichtiging zal de makelaar op andere zaken letten dan u. Hij of zij zal kijken of er achterstallig onderhoud is, of de verwarmingsketel spoedig aan vervanging toe is, of de kozijnen niet rot zijn en of er dubbel glas aanwezig is. Als u de woning wilt hebben, kan de makelaar een bod doen. Om de hoogte van het bod te bepalen, zal de makelaar eventuele gebreken in het bedrag meenemen. Gaat u beiden akkoord, dan worden de papieren voor de notaris in orde gemaakt.

Categories:

Tags:

Comments are closed